kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Kobiece mleko składnikiem potraw
2008/9/26 10:10:00

Właściciel restauracji w ekskluzywnej dzielnicy szwajcarskiego miasta Winterthur wprowadził do karty dań kilkanaście potraw - w tym sosów i zup - w 75 procentach składających się z mleka matek.

Hans Locher twierdzi, że pierwsze potrawy z dodatkiem kobiecego mleka przyrządzał, gdy urodziła się jego córka. Jego zdaniem takie dania są bardzo smaczne, chociaż na ogół wymagają dodania śmietany. Teraz „dostawczyń” mleka przedsiębiorczy restaurator poszukuje poprzez ogłoszenia.

O tym, czy potrawy z kobiecym mlekiem są rzeczywiście smaczne zdecydują już wkrótce sami klienci, na razie wiadomo tylko, że ich wytwarzanie jest w Szwajcarii dozwolone.

- Ludzie jako producenci mleka nie zostali ujęci w przepisach – mówi Rolf Etter z Centralnego Laboratorium Żywności w Zurychu. - Nie ma ich wprawdzie na liście zatwierdzonych gatunków, takich jak krowy czy owce, ale nie ma też na liście gatunków zakazanych, na przykład małp.


Telegraph
Oprac: Adrianna Buniewicz

 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: karmienie piersią, mleko, mleko kobiece, restauracja


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»